Aaigemdorp

Beschrijving

Ovaal gekasseid dorpsplein met kerk in het midden, waarrond voorheen, twee belangrijke hoeven, namelijk nummer 2 en nummer 46, zogenaamd "het Kloosterhof". Van de eerstgenoemde is enkel het volume overgebleven: hoevegebouwen gegroepeerd rondom een vierkante binnentuin met afgesnuite hoek. Vernieuwd woonhuis en stallingen uit de 19de eeuw. Rechts dwarsschuur onder afgesnuit zadeldak op daklijstbalkjes met oude kern, met pseudovakwerk in de geveltop .

• DE POTTER F.-BROECKAERT J., Geschiedenis van de gemeenten der provincie Oost-Vlaanderen, Gent (1875), reeks V, dl.I.

Auteurs: Linters, Adriaan; d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle