Ketenstraat

Beschrijving

Dorpsstraat van Plaats naar Geluwestraat, met knik ter hoogte van nummer 15. Aaneengesloten breedhuizen; voornamelijk arbeidershuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, twee à drie traveeën en twee bouwlagen onder meer met schijnvoegen gecementeerd gevelparement (nummer 16); deels met aangepaste gevelparementen; nummer 45-47, eenheidsbebouwing van twee arbeidershuizen onder geknikt zadeldak; lateien en muurbanden van groene en witte sierbaksteen; nummer 47 vernieuwd parement. Tevens handelspanden met garage en/of laadvensters (nummers 37 en 49); breedhuis met cottagereminiscenties met terugwijkende rooilijn en laag ommuurd voortuintje (nummer 75).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol