Veldstraat

Beschrijving

Van Rumbeeksesteenweg naar Trakelweg. Voorheen Rekenstukkenstraat genaamd naar de omgevende landerijen waarvan de percelen in rijen naast elkaar lagen.

Deel tussen de Rumbeeksesteenweg en de Koning Albert I-laan ten noorden. getypeerd door tuinmuren langs de serres van de landbouwschool (zie Klein Seminarie, Zuidstraat nummers 27-33) en nummers 27 en 29; ten zuiden, groen uitzicht. Zijde aan de overkant van de Koning Albert I-laan verweven tussen de industrie van de kanaalzone. Modale bebouwing waarbij enkele meer vooruitstrevende rijhuizen van rode baksteen onder meer vernieuwde voorgevel van nummer 25, nummers 100-102 van 1935, nummers 110-112 naar ontwerp van J. De Coninck van 1938, nummer 140. Nummer 41 bungalowbouw naar ontwerp van L. Delafontaine van 1962.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol