Meensesteenweg (Rumbeke)

Beschrijving

Deel van de provinciale weg Brugge-Roeselare-Menen, aangelegd tussen 1751-1754. Lange, rechte uitvalsweg, waarlangs twee parochies gevestigd zijn: ten noorden Zilverberg en ten zuiden Beitem. Beide worden eveneens doorsneden door de voormalige spoorlijn naar Menen, heden ten dele wandelweg en groene zone. De "Aapstatie" (parochie Zilverberg) is verdwenen, het station van Beitem is behouden (zie Ieperseweg).

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol