Gierledreef

Gemeente Turnhout
Deelgemeente Turnhout
Straat Gierledreef

• Inventarisatie Turnhout (geografische inventarisatie: 01-01-1997 - 31-12-1997).

Beschrijving

Begrensd door Zandstraat en Kempenlaan; zeer heterogene bebouwing, nabij de Zandstraat arbeidershuizen van twee traveeën en één bouwlaag uit het vierde kwart van de 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw, naar de ring toe recente villa's.

Nummer 10, halfvrijstaande woning, 1961, naar ontwerp van architect P. Neefs. Aan oostzijde, voormalige sigarenfabriek Alto, opgericht in 1945, gesloten in 1992.

Bron: De Sadeleer S. & Plomteux G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N1, Brussel - Turnhout.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle & Plomteux, Greet