Spoorwegstraat

Beschrijving

Zijstraat van de Merodelei; loopt evenwijdig met en ten oosten van de spoorweg Turnhout-Antwerpen. Nummer 63 inmiddels sterk verbouwd cottagegetint buitenhuis, zogenaamd "Rozenhof", opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw, eertijds deel uitmakend van een groter domein in een landelijke omgeving, de zogenaamde "Lokerenakkers"; oorspronkelijk volume omvatte enkel de twee uiterst linker traveeën; rechter travee met driezijdige erker toegevoegd circa 1923 naar ontwerp van C. Steenackers; recente uitbouwen aan voor- en achtergevel.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwvergunningen, 1923, dossier 223.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle