Veldekensweg

Beschrijving

Loopt deels ten noorden van de zogenaamde "Nieuwe kom" en het kanaal en verder in noordelijke richting tot aan de Heizijde.

Aan brug 2, nummer 45, zogenaamd "Klaverhof": inmiddels sterk verbouwd en aangepast hoevecomplex uit het vierde kwart van de 19de eeuw of eerste kwart van de 20ste eeuw waarvan inplanting en mogelijk ook kern teruggaan op een herberg, brug- of dijkwachtershuisje (?) uit het derde kwart van de 19de eeuw.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle