Zandstraat

Beschrijving

Loopt parallel met de Merodelei, ten zuiden van de Onze-Lieve-Vrouw Middelareskerk; maakte deel uit van een oude mogelijke verbindingsweg naar Antwerpen. Zogenaamd naar de talrijke zandstraten in steden, meestal de voortzetting van verharde wegen.

Tegen de spoorweg stond eertijds de zogenaamde "Lokerenmolen", afgebroken in 1927.

In de omgeving van de kerk bebouwing uit het vierde kwart van de 20ste eeuw, verder weg kleinschalige dorpsbebouwing uit het vierde kwart van de 19de eeuw en derde kwart van de 20ste eeuw.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle