Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is aangeduid als beschermd monument Stadswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Oude kern Rekem

Beschrijving

Breedhuis van het enkelhuistype, drie traveeën en drie bouwlagen onder mank zaldeldak (Vlaamse pannen), van circa 1860.

Bakstenen lijstgevel, op een beschilderde, hardstenen plint met ellipsvormige keldergaten; licht verhoogde begane grond. Houten kroonlijst. Bakstenen vensters (streks) met hardstenen lekdrempel, beluikt op de benedenverdieping, en met oorspronkelijk houtwerk op de tweede bouwlaag. Rechthoekige deur in een geprofileerde, hardstenen omlijsting; oorspronkelijk houtwerk en bel. Linkerzijgevel met aandak en vlechtingen.

Links, een gekasseide doorgang, geflankeerd door kalkstenen schampstenen, naar de achtergelegen dienstgebouwen; ijzeren hek met de initialen LD.