Jan Frans Willemsstraat

Beschrijving

Smalle gekasseide straat, in de dorpskern; vertrekkend van Heuvelstraat met Boshoeksteenweg in verlengde. Lintbebouwing met burgerhuizen van twee bouwlagen, vanaf het eerste kwart van de 20ste eeuw, en enkele kleinschalige meestal bepleisterde woningen van één bouwlaag onder zadeldaken, uit het vierde kwart van de 19de of het eerste kwart van de 20ste eeuw, namelijk nummers 17, 33, 41, 32, 34 en 54.

Naar Boshoeksteenweg toe, landhuizen in grote tuinen aan straatzijde afgesloten met hekken, onder meer nummer 67 (zogenaamd "La Châtaigneraie"). Alsook burgerhuizen met ommuurde voortuinen, onder andere nummer 56.

Auteurs: Wylleman, Linda