Hoekcomplex Moriaens Hooft

Gemeente Lier
Locatie Begijnhofstraat 11-15, Lier (Antwerpen)

• Adrescontrole Lier (adrescontroles: 07-11-2007 - 07-11-2007).
  • Inventarisatie Lier (geografische inventarisatie: 01-01-1990 - 31-12-1990).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoekcomplex Moriaens Hooft

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Begijnhofstraat met aanpalende bebouwing

Beschrijving

Hoekcomplex met de Kalkovenstraat, bestaande uit drie enkelhuizen van elk drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok evenwijdig aan straat, Vlaamse pannen), uit het eerste kwart van de 19de eeuw.

Gedecapeerde bakstenen lijstgevels gemarkeerd door rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels, tot kordon doorgetrokken op de tweede bouwlaag. Rechthoekige deuren in vlakke grijsgeschilderde omlijsting onder geprofileerde kroonlijst. Rechthoekige bovenlichten met mooie ijzeren roedeverdeling. Sporen van zandsteen, zie hoekblokken, plint en vensters (nummer 15). Gelijkaardige linker zijgevel van vier traveeën, waarvan twee blind; gecementeerde plint.

Auteurs: Kennes, Hilde