Lintsesteenweg

Beschrijving

Tot begin 20ste eeuw landweg met de naam "Vaartweg". Loopt doorheen het akkerland ten zuiden van de gemeente en verbindt de dorpskernen van Hove en Lint. De vroegere dorpskern reikte hier tot de herberg "De Jager", overschaduwd door de oude lindeboom. Deze dorpskern omvat een lintbebouwing van burgerhuizen van twee bouwlagen uit eerste kwart 20ste eeuw en enkele landhuizen.

In het zuidelijke gedeelte zijn de grote hoeven gesitueerd onder meer de "Modelhoeve", "Gasthuishoeven" en "Biesthoeve" alsook de toegang tot het domein van de "Lauwhoeve". Verder het kasteeltje Rodenburg in groot beboomd domein; enkele landelijke woningen uit vierde kwart 19de eeuw alsook een landhuis. De landbouwzone werd recent door woningbouw ingenomen namelijk door een sociale woonwijk rond de "Biesthoeve" en door een aantal villa's ten noorden van de "Lauwhoeve" met onder meer Neckersbeemd 1 van 1978-79 naar ontwerp van groep Silo.

Auteurs: Wylleman, Linda