Driehoekstraat

Beschrijving

Gelegen in het dorpscentrum. Lintbebouwing van kleinschalige eengezinswoningen, uit de tweede helft van de 19de eeuw en de 20ste eeuw. Enkele oudere dorpswoningen zijn de nummers 16, 26 en 34: langgestrekte dubbelhuizen van vier tot zes traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, te dateren in de tweede helft van de 19de eeuw; bakstenen lijstgevels met rechth. muuropeningen onder houten latei; beluikte vensters (nummer 16, inmiddels gesloopt). Naar het oosten toe, verharde weg afgezoomd met hoeven.

Auteurs: Plomteux, Greet