Doornstraat

Beschrijving

Geasfalteerde straat in landbouwzone in het uiterste noordwesten van de gemeente. Grensstraat met de gemeenten Wilrijk en Edegem. Mogelijk Nervische weg namelijk verbinding tussen Kontich en Wilrijk. Ook vermoedelijk primitieve weg Asse-Deurne

• VAN PASSEN R., Geschiedenis van Kontich, uitgave gemeentebestuur Kontich, 1964, p. 33.
  • VAN PASSEN R., Toponymie van Kontich en Lint, Gent, Vlaamse Academie voor taal- en letterkunde, 1962, p. 174.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda