Duffelshoek

Beschrijving

Gelegen in het zuidoosten van de gemeente bij de nieuwe parochie Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen. Oorspronkelijk gehucht waar de familie Van Dievelt woonde op de hoeve genaamd "Goed te Dievelde". Werd ook "Dieuvelshoeck" en "Duivelshoek" genaamd. Vanaf de 18de eeuw komt de benaming "Duffelschen hoeck" voor, daar het gehucht bij Duffel gelegen is. Huidige benaming officieel sinds 1930.

• VAN PASSEN R., Geschiedenis van Kontich, uitgave gemeentebestuur Kontich, 1964, p. 25, 46, 514, 515, 790, 798, 838.
  • VAN PASSEN R., Toponymie van Kontich en Lint, Gent, Vlaamse Academie voor taal- en letterkunde, 1962, p. 188, 189.

Auteurs: Wylleman, Linda