Nieuwstraat

Beschrijving

Gekasseide straat in dorpskern; verbinding Molenstraat - Edegemsesteenweg. Deel van vroeger Wijngaardleiken dat als Nieuwstraat vermeld werd in 1877, maar toen stond er nog maar een huis. Straat aangelegd circa 1885, gekasseid in 1886 en huidige benaming officieel sinds 1892. Lintbebouwing met burgerhuisjes van twee bouwlagen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, grotendeels in neotraditionele stijl met gebruik van gekleurde baksteen voor banden, deur- en vensteromlijstingen.

• VAN PASSEN R., Geschiedenis van Kontich, uitgave gemeentebestuur Kontich, 1964, p. 655, 806, 836, 869.
  • VAN PASSEN R., Toponymie van Kontich en Lint, Gent, Vlaamse Academie voor taal- en letterkunde, 1962, p. 461, 462, 633.

Auteurs: Wylleman, Linda