Eclectisch hoekpand De Raap

Beschrijving

Hoekpand, eertijds zogenaamd De Raap (zie opschrift). Groots eclectisch hoekpand met neorenaissance-elementen; aanvraag voor het herbouwen van een huis met winkel, van 1922 naar ontwerp van F. Flerackers.

Opgetrokken uit bak- en natuursteen: combinatie van trap- en schoudergevels en lijstgevel met getrapte dakvensters; geritmeerd door de opeenvolging van hoge boogramen en -deuren; ingevoegde entresol met doorlopende beglazing. Markante hoektravee uitgewerkt tot vierkante toren. Gevarieerde rondboog- en rechthoekige vensters. Opschriften: "De Raap", "Landbouwartikels, Gereedschappen, Keukengerief". Moderne winkelpui op de begane grond.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1924, januari-april.