Markt

Beschrijving

Groot begraasd en van plantsoenen voorzien plein met perspectief op kerk oostwaarts en kleinschalige bebouwing van Veer- en Visserstraat westwaarts, onmiddellijk aansluitend bij landelijke omgeving met weiden, gemeentepark, Netedijk.

Omringd door eenvoudige, in losse groepjes samenhangende huizen van twee tot drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (tweede helft van de 19de eeuw, tweede kwart van de 20ste eeuw); bakstenen of bepleisterde lijstgevels met overwegend rechthoekige muuropeningen; enkele grotere burgerhuizen uit de 17de eeuw (nummer 12) en de tweede helft van de 19de eeuw (noordzijde); nummer 44 en aanpalende woningen mogelijk met oudere kern zie gebint. Nummer 52 achterin gelegen woonsthuis uit de 18de eeuw?

Auteurs: Plomteux, Greet