Pastorijdreef ()

Geasfalteerde populierendreef in voormalige dorpskern ten zuiden van de kerk en grenzend aan het kerkhof. Het tracé van de Pastorijdreef ten zuiden van de Sint-Guibertuskerk en de pastorie is reeds duidelijk herkenbaar op de kabinetskaart van de Ferraris (1770-1778) en de kaart van Vandermaelen (1846-1854). De populieren werden rond 2008 heraangeplant.

• Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.
  • Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto 2005-2007, Schilde [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 18 maart 2022).
  • Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto 2009, Schilde [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 18 maart 2022)
  • PLOMTEUX G., STEYAERT R. WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N3 (Ru-Z), Brussel - Gent.

Auteurs:  de Haan, Aukje; Wylleman, Linda; Cox, Lise

Pastorijdreef ()

Geasfalteerde populierendreef in voormalige dorpskern ten zuiden van de kerk en grenzend aan het kerkhof. Aantal recente villas.

Auteurs:  Wylleman, Linda