Sint Jobsteenweg

Beschrijving

Geplaveide en geasfalteerde straat, gelegen in het verlengde van Kerkstraat naar toegang tot "Kasteel van 's Gravenwezel" en vandaar loodrechte verbinding tussen het kasteel en Sint-Job-in't Goor.

Bij Kerkstraat aantal villa's vanaf circa 1950. Naar het kasteel toe landelijke bebouwing met enkele 18de- en 19de-eeuwse hoeven en woningen alsook het domein van het "Catershof". Dit gedeelte wordt ook aangeduid als wijk "De Brakken" naar de barakken die circa 1920 werden gesloopt. De loodrechte verbinding met Sint-Job, die de anti-tankgracht kruist, loopt doorheen onbebouwd heidegebied met voornamelijk berken en mastbegroeiing.

• VERBEECK A., De Brakken - 200 jaar, in De Drie Rozen, jaargang XII, nr. 4, oktober 1978, 101-102.

Auteurs: Wylleman, Linda