Bos

Beschrijving

Geasfalteerde steeg parallel gelegen met de Kleine Molenweg en er tevens mee verbonden. De benaming verscheen circa 1900 en slaat vermoedelijk op de wanordelijke bebouwing in deze straat.

De bebouwing bestaat uit alleenstaande of gegroepeerde arbeiderswoningen van één bouwlaag onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw, thans echter veelal verbouwd.

Bakstenen gebouwen onder meer beschilderd of gecementeerd. Voornamelijk steekboogvormige muuropeningen, sommige rechthoekig met houten latei. De vernieuwde muuropeningen zijn rechthoekig.

Auteurs: Wylleman, Linda