Heuvels

Beschrijving

Smalle geasfalteerde weg in landbouwgebied, zijstraat van 's Hertogendijk, beginnende tegenover kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Heuvels, van 1939 naar ontwerp van A. Van den Bergh, die gelegen is op grondgebed van de gemeente Kapellen. In de 18de eeuw wegje zonder bebouwing zogenaamd "Wegh in de Heuvels".

Huidige bebouwing voornamelijk bestaande uit arbeiderswoningen van één bouwlaag onder zadeldak (sommige met nok loodrecht op de straat), uit de 19de eeuw. Meeste voorgevels gemoderniseerd, verscheidene woningen verhoogd met tweede bouwlaag in de loop van de 20ste eeuw.

Auteurs: Wylleman, Linda