Dorp

Beschrijving

Groot driehoekig dorpsplein. Op het plein zelf, + tegenover de kerk het vroegere tramstation, thans herberg (nummer 35). Ten zuiden hiervan recente parkeergelegenheid, oostzijde met kerk, noordzijde met voormalig gemeentehuis en enkele omwalde gebouwen: nummer 11 de voormalige pastorie, nummer 13 brouwerij met woning, nummer 16 zogenaamd Dieltienshof. Voorts kleine 19de-eeuwse arbeidershuisjes (oost- en westkant), hoeven (westkant) en rijhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw (zuidzijde).

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: Steyaert, Rita