Drengel

Beschrijving

Geasfalteerde baan in landbouwgebied ten zuidoosten van de gemeente. Zijstraat van de verbindingsweg Zandhoven-Oostmalle (Zandstraal) naar het gehucht Einhoven. Reeds volgens de Ferrariskaart (1777) sterk bebouwd. Landbouwgebied met omgrachte en afgepaalde weiden en akkers. Bebouwing bestaande uit kleine langgestrekte hoevetjes uit het vierde kwart van de 19de eeuw of de 20ste eeuw, meestal verbouwd, en alleenstaande woningen uit het derde kwart van de 20ste eeuw.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda