Hogeweg

Beschrijving

Gelegen in oud Berchem nabij de Grotesteenweg. Mogelijk de bakermat van Berchem, oudtijds zogenaamd "Opten Bergh", waarvan de huidige districtsnaam werd afgeleid: Berg-heem = woning op de berg.

Straat met gebogen tracé; westelijke bebouwing volledig verdwenen in de sanering van de Grotesteenweg; oostzijde met bewaarde arbeiders- of daglonershuisjes (nummers 80-88 en 92-94, 98), één of anderhalve bouwlagen en twee of drie traveeën onder pannen zadeldak, opklimmend tot de 19de eeuw. Verschillende aanpassingen.

Auteurs: Plomteux, Greet