Jan Moorkensstraat

Beschrijving

Gelegen in nieuw Berchem; zuidelijke begrenzing van wijk De Veldekens. Het plan van aanleg van deze, tot voor de Eerste Wereldoorlog met krijgserfdiensbaarheden belaste gronden, dateert van 1924; de straten begrepen tussen de spoorlijn Antwerpen-Brussel (ten oosten), Grotesteenweg (ten westen), Ring (ten noorden) en Jan Moorkens-/Berchemstadionstraat (ten zuiden) werden op aanvraag van en door de "Société de Construction et d'Entreprises Immobilières de Berchem" geopend; de Frans Beckers- en een deel van de Kanunnik Peetersstraat volgen het tracé van de oude Helderstraat. Noordelijke bebouwing circa 1925-40, zuidelijke na 1960 behalve nummer 95.

Auteurs: Plomteux, Greet