Kattenberg (Borgerhout)

Beschrijving

In de loop van de 16de eeuw geopend door Gilbert van Schoonbeke op het oude Laar als verbinding tussen het Kattenberghof en Sint-Willibrords (Antwerpen). Aanvankelijk Nieuwstraat, later Kattenbergstraat; in 1839 werd een gedeelte naar analogie met de nabije Prinsstraat (huidige Drink) Koningstraat genoemd naar koning Leopold I. Lange rechte straat met bebouwing uit de tweede helft van de 19de eeuw en de 20ste eeuw. Neoclassicistische bepleisterde en beschilderde (onder meer nummers 15 tot 23) of gekleurde bakstenen lijstgevels van drie bouwlagen, verder nieuwe bouw. Nummers 78-80 met houten winkelpuien. Nummer 123 met in gezandstraalde art-decoramen opschrift "Koffiebranderij Salvador".

Auteurs: Steyaert, Rita