Koning Albertstraat

Beschrijving

Rechte straat tussen Jules Moretuslei en Kleinesteenweg. Bebouwing hoofdzakelijk opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw. Karakteristieke enkelhuizen met kleurige baksteengevels van twee of drie traveeën en twee of drie bouwlagen, soms verlevendigd met decoratieve panelen (onder meer nummers 33 en 66). Nummer 29 met bouwaanvraag naar ontwerp van C. Snepvangers van 1914. Voorts enkele neoclassicistische lijstgevels met stucwerk (nummers 53-55 en 30), en recentere één- of meergezinswoningen.

• Gemeente-archief Wilrijk, Bouwaanvragen 1914/24.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde