Paulus Beyestraat

Beschrijving

De Paulus Beyestraat is gelegen in Deurne-Noord, tussen de Leeuwlantstraat en de Venneborglaan. De straat werd aangelegd als deel van de Ter Rivierenwijk in 1925. Benaming naar de aartsdiaken van Kamerijk, waaronder Deurne ressorteerde in 1429.

De bebouwing bestaat uit bescheiden lintbebouwing uit het interbellum, voornamelijk woonhuizen van twee bouwlagen en twee traveeën met bakstenen lijstgevels. Op nummer 5 vinden we de architectenwoning van de lokale architect Albert Coppens in art-decostijl. Op nummer 89 een woning met veelkleurige bakstenen gevel waar voormalig burgemeester van Deurne Maurice Dequeecker woonde.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Deurne,Afdeling IV Sectie A, 1926/43.
  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 329 # 8259.