Schotensesteenweg

Beschrijving

Oude verbindingsweg naar Schoten, gelegen ten oosten van Deurne-Noord, wijk Ruggeveld, tussen Turnhoutsebaan (zuid) en Bisschoppenhoflaan (noord). Oostelijke zijde grotendeels ingenomen door kasteeldomein Ertbrugge op Wijnegem en scholencomplex nr. 252 van 1984-88. Aan westelijke zijde, nummer 167, parochiekerk van het Heilig Hart, 1990, naar ontwerp van M. Ceulemans, waarvoor voormalige hoeve Driesen diende gesloopt; nummer 379, taverne zogenaamde "Kaasboerin", voormalige hoeve met oude kern, waar reeds sedert 1886 herberg wordt gehouden. Voorts lintbebouwing, overwegend na 1960, met burgerhuizen van twee bouwlagen en flatgebouwen.

Auteurs: Plomteux, Greet