Sint-Rochusstraat (Deurne)

Beschrijving

Gelegen in Deurne-Zuid tussen Herentalsebaan en Eksterlaar. Deel van de verbindingsweg Deurne-Mortsel; opening aangevraagd in 1897. Aan oostzijde Sint-Rochuskerk en pastorie van 1894, aan westzijde, Sint-Rochusinstituut eveneens opklimmend tot 1894 met in oorsprong houten gebouwen, zie militaire erfdienstbaarheden: vleugel aan Waterbaan van circa 1920, huidige vleugel aan Sint-Rochusstraat heropgebouwd in 1946-49. Lintbebouwing vanaf circa 1895 met eengezinswoningen van twee tot drie bouwlagen, nummer 15 gedateerd 1913, nummer 19, 1908. Op hoek met Jaak Embrechtsstraat nummer 5, art deco winkelhuis met flats, waarvoor bouwaanvraag van 1935 naar ontwerp van Jan Sels.

• Gemeente-archief Deurne, Bouwdossiers, dossier 1176.

Auteurs: Plomteux, Greet