Te Boelaarlei

Beschrijving

Van Herentalsebaan naar het gelijknamige park waarvan de straat in 1922 de naam kreeg. Gevarieerde bebouwing uit de 20ste eeuw met tegen de Herentalsebaan aan het klooster en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van 1909 (gemoderniseerd in 1964) en de typische bebouwing van enkelhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met kleurige baksteengevels. Nummer 30 met jaartal 1911 en in spiegelbeeld gebouwde nummers 92 en 94 met opschriften "Elke vogel bouwt zijn nest", "Een eigen thuis 't is Allerbest" en het jaartal 1912. Voorts lintbebouwing uit de tweede helft van de 20ste eeuw.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. met medewerking van WYLLEMAN L. & HIMLER A. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Antwerpen, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nd, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita