Boekenberglei

Beschrijving

Gelegen in Deurne-Zuid tussen Sint-Rochusstraat en vliegveld. Brede baan met begraasde en beboomde middenstrook; lintbebouwing met burgerhuizen en flatgebouwen vanaf circa 1925, drie tot vijf bouwlagen onder plat dak; enkele villa's ter hoogte van Boekenbergpark. Nabij de Sint-Jozefkerk, concentratie van interessante interbellum-architectuur; nummers 192 en 194 met neo-Lodewijk XVI- en art-decomotieven, resp. gedateerd 1923 en 1929; nummer 218, neo-Vlaams renaissancistisch getint winkelhuis op hoek met Drakenhoflaan, in 1979 vervangen door nieuwbouw; nrs. 226 tot 234 met cottage-allures.

Auteurs: Plomteux, Greet