Bodegemstraat

Gemeente Lier
Deelgemeente Lier
Straat Bodegemstraat

• Inventarisatie Lier (geografische inventarisatie: 01-01-1990 - 31-12-1990).

Beschrijving

Eertijds zogenaamd "Caluwaertstraatje" (17de eeuw), in de 18de eeuw "Bodegemstraat". Vermoedelijk beide genoemd naar toenmalige, welbekende begijnen.

Heden kort, gekasseid verbindingsstraatje tussen Grachtkant en Sint-Margaretastraat. Rechter straatzijde, waarvan de panden gesloopt werden in 1778 (Sint-Dymphna, Sint-Lucia) en in 1860 (Sint-Theresia en Sint-Jan-Baptist), in 1861 als tuin opgenomen bij hoekpand nummer 23 in de Sint-Margaretastraat, na aanpassing van de rooilijn (ongeveer 2 meter). Straatwand aldus getypeerd door bakstenen tuinmuur op gepikte plint, geritmeerd door lisenen. Linker straatwand voor de helft ingenomen door bakstenen tuinmuur en zijgevel van Sint-Margaretastraat nummer 25.

Auteurs: Kennes, Hilde