Gegroepeerde stadswoningen

Beschrijving

Gegroepeerde, heden gedecapeerde en deels aangepaste enkelhuizen: lijstgevels van twee tot drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder links afgewolfd zadeldak (kunstleien, Vlaamse pannen).

Bouwaanvraag voor de nummers 38-42 van 1907 tot het veranderen van één gebouw in drie woningen naar ontwerp van J. Meulepas. Rechthoekige muuropeningen, deels blind, met tot kordon doorgetrokken lekdrempels op de derde bouwlaag. Deels bewaarde ijzeren hekjes (nummers 34, 36, 38) en kroonlijstconsoles (nummer 38).

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1907.

Auteurs : Kennes, Hilde