Pastoriestraat

Beschrijving

Gebogen verbindingsstraat tussen de Berlaarsesteenweg en de Maasfortbaan. Benaming ontleend aan de aanwezigheid van de pastorie van de Heilige Familie. Bebouwing vanaf circa 1900. Voorheen gekenmerkt door open velden en beemden. Bij het begin van de straat links bevond zich het hoveniershof Fr. Fierens Hellemans.

Nummers 57-79. Voormalige eenheidsbebouwing van arbeidershuisjes; bakstenen lijstgevels in spiegelbeeldschema, twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; getoogde muuropeningen en blinde vensters in de deurtravee. Typische verwerking van gekleurde baksteen. Nummers 57 en 79 met boogfries; nummers 67 en 69 gedateerd 1908 en voorzien van mezzaninoverdieping.