Pompstraat

Beschrijving

Vermoedelijk zogenaamd naar de pomp tegen de zijgevel van nummer 2. Smal recht straatje vertrekkend van de Sint-Margaretastraat ter hoogte van het Oud-Kerkhof naar de Grachtkant. Verspringende rooilijn ter hoogte van nummer 8. Panden aan de linkerzijde afgebroken circa 1845 en omgevormd tot tuin. Huidige straatwand bestaande uit witgekalkte tuinmuur op gepikte plint onder afdekking van Vlaamse pannen. Rechts bewaarde begijnenhuisjes.

Bron: KENNES H. & WYLLEMAN L. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Lier, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n1, Brussel - Turnhout.