Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Op enige afstand van de straat gelegen langgestrekte hoeve, onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Toegankelijk via aarden weg met links afgepaalde weide en rechts deels omhaagde boomgaard.

Aangepast rechthoekige bakstenen gebouw met woonhuis van vier traveeën en één bouwlaag, voorzien van rechthoekige beluikte vensters. Aansluitende stal met muuropeningen onder houten latei en schuur met aangepaste muuropeningen.

Afzonderlijk bakhuisje ten zuiden: bakstenen gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen) met links aanbouwsel; rechthoekige deur met houten latei.