Stadswoning De Cleyne Lantern

Gemeente Lier

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Stadswoning De Cleyne Lantern

Typologiestadswoningen
Datering17de eeuw

Eertijds één geheel met nummer 15 (zie doorlopende bedaking) en zogenaamd De Cleyne Lantern.

Aangepast breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd en gebogen zadeldak (Vlaamse pannen), opklimmend tot de 17de eeuw. Bepleisterde en lichtgrijs geschilderde lijstgevel op donkergrijs geschilderde plint. Aangepaste rechthoekige muuropeningen; bewaarde kwartholomlijstingen en duimen van vroegere luiken op de begane grond; licht vooruitspringende latere onderdorpels boven. Deur met kwarthol geprofileerde dagkanten en rechthoekige bovenlicht; geprofileerde tussendorpel. Eveneens geprofileerde daklijst.

Auteurs: Kennes, Hilde