Gebroeders Van Eyckstraat

Beschrijving

In 1881 afgelijnd straattracé, leidend van de Keizer Karelstraat tot het Julius De Vigneplein. De oorspronkelijke bebouwing van het gedeelte tussen Keizer Karelstraat en de Frans Ackermanstraat is geheel verwijderd voor recent opgetrokken hoge kantoorgebouwen waarvan het volume enorm schaalverstorend werkt ten opzichte van de directe omgeving. Voorts is de straat voornamelijk afgezet met eenvoudige burgerhuizen uit vierde kwart 19de eeuw voorzien van witbepleisterde lijstgevels van twee of drie traveeën en drie bouwlagen met licht verspringende kroonlijsten. Enkele gevels zijn rijker uitgewerkt met stucversiering en een geaccentueerde travee met een erker of balkon (nummer 25, 42, 52). Elders zijn enkele panden reeds door nieuwe bouw vervangen.