Lange Schipgracht

Beschrijving

De 13de-eeuwse Schipgracht werd gedempt in 1906 en gelijktijdig werden de huizen gesloopt op de oostzijde van de straat gelegen aan het water. Thans troosteloos straatbeeld met op de oostzijde nog enkele resterende doch bouwvallige huizen en op de westzijde het thans buiten bedrijf zijnde industriecomplex van de "Groote brouweryen Ultra" (zie Dobbel Slot nummer 4) met ernaast tot voor kort enkele typische oude woonhuizen uit de 17de en de 18de eeuw, die op het hoekhuis na gesloopt werden om plaats te ruimen voor de nieuwe gebouwen van de polykliniek "Bond Moyson".

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Noord-Oost, Brussel - Gent.