Stadswoning De Comeet

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning De Comeet

Beschrijving

Oorspronkelijk deel uitmakend van de stadseigendommen die tot het "Coninckxhuys" (nummer 14) behoorden. Verkocht in 1812. Naderhand verbouwd tot herberg.

Respectievelijk breedhuis van twee bouwlagen onder leien zadeldak en diephuis onder steil afgewolfd zadeldak (kunstleien); gevel uit de eerste helft van de 19de eeuw, doch oudere kern. Rechthoekige muuropeningen op arduinen lekdrempels. Eenvoudige houten kroonlijsten (nummer 18 op klossen). In de 20ste eeuw aangepaste begane gronden; geschilderd opschrift "De Oude Komeet".

• LENS A.-MORTELMANS J., Gids voor oud Lier, Antwerpen, 1980, p. 275.

Auteurs :  Kennes, Hilde