Jan Palfijnstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar de bekende heelmeester en ontleedkundige (17de eeuw) die in de eerste helft van de 17de eeuw werkzaam was in de stad. Heden bochtige straat tussen de Kwaadham en de Bisdomkaai, met talrijke achterhuizen van de Sint-Jacobsnieuwstraat onder meer van het 18de-eeuwse "Hotel Snoeck" heden echter vernieuwd atelier van het Ets. Vermeulen-Poppe. Verder vrij sobere bepleisterde of bakstenen rijhuizen met twee of drie bouwlagen, uit de 19de eeuw, mogelijk met oudere kernen.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.