Drie stadswoningen

Beschrijving

Drie gelijkaardige breedhuisjes van twee à drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), opgetrokken eind 18de eeuw, nadat de Mechelse binnenpoort volledig was gesloopt, de vestbrug genivelleerd en de vesting gedempt.

Bepleisterde en lichtgroen beschilderde lijstgeveltjes op gecementeerde plint; eenvoudige rechthoekige muuropeningen. Lange muurankers en sobere houten kroonlijsten.

Nummer 41 met mooie houten pui onder vooruitspringende kroonlijst op consoles, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

• LENS A. en MORTELMANS J., Gids voor oud Lier, Antwerpen, 1980, p. 270.