Burgerhuis in neorococostijl

Beschrijving

Breedhuis in neorococostijl van negen traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien en mechanische pannen); bouwaanvraag voor twee woningen van 1922 naar ontwerp van G. Careels, in opdracht van senator F. Van Cauwenberg.

Lijstgevel met in het midden hoger oplopende in- en uitgezwenkte topgevel; baksteenbouw, met verwerking van arduin (onder meer voor de plint). Travee per drie geritmeerd door arduinen geblokte pilasters. Top gemarkeerd door voluutvleugelstukken, gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden en zware schelpsluitsteen; oculi onder druiplijst. Steekboogvensters en -deur in arduinen geprofileerde omlijsting. Vierde travee voorzien van spiegelboogdeur in arduinen omlijsting met rocaille motieven. Steekboogvormige dakvensters onder kroonlijst met gestrekte uiteinden en flankerende voluutvormige vleugelstukken.

• Openbare Werken Lier, Niet geklasseerde bouwaanvraag.

Auteurs :  Kennes, Hilde