Gesloten hoeve

Beschrijving

Eén van de belangrijke, gesloten hoeven, die de oorspronkelijke bebouwing van de weg kenmerkten. In zijn oorspronkelijke vorm aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1846), doch bij de rechttrekking van de steenweg aan de noordzijde ingekort, zodat de noordvleugel, waarschijnlijk met inrijpoort, verdween. In kern mogelijk daterend uit de 18de eeuw.

Bakstenen gebouwen, gedeeltelijk witgekalkt, onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Een aantal zijgevels met aandaken. De ordonnantie is grondig aangepast, zodat de oorspronkelijke functie van de gebouwen vrijwel niet meer te achterhalen is. Van de oorspronkelijke muuropeningen resten twee rechthoekige vensters in houten omlijsting, voorheen beluikt, in de zuidvleugel.