Recollettenlei

Beschrijving

Gelegen aan de Leie en zo genoemd omwille van het voorheen nabij gelegen klooster der Recolletten of Minderbroeders. Dit klooster bevond zich van begin 17de eeuw tot 1797 op het huidige Koophandelplein dat thans gedomineerd wordt door het neoclassicistisch Gerechtshof. Fraaie en zeer typische straat met grote en statige burgerhuizen, voornamelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw en in empire- of neoclassicistische stijl opgetrokken.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.