Ursulinenstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar het dichtbij gelegen voormalige klooster der Ursulinen, sinds tweede helft 17de eeuw in de Ridderstraat gevestigd en uitkomend in de Ursulinenstraat, voorheen zogenaamd "Talboomstraat" naar de familie Talboom.

Heden smal straatje tussen de Kwaadham en de Zandberg waarbij de linker straatzijde van oudsher ingenomen is door tuinen en uitgangen van huizen van de Nederpolder, onder meer van het voormalig "Hotel Vanden Meersche".

De rechter straatzijde tussen de Erpel- en Baaisteeg, met een bebouwing uit 18de en 19de eeuw, vertoeft thans in zeer vervallen staat.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.