Buffelstraat

Beschrijving

In 1928 getrokken verbindingsstraat aangelegd op de in 1906 verkavelde Dierentuin, bebouwd met kleinere burgerwoningen uit de dertiger jaren. Sobere baksteenarchitectuur, de meeste vrij traditioneel met een erker in de bredere venstertravee, sommige met een uitgesproken art-deco-inslag in de vormgeving en volumewerking van de muuropeningen en de toepassing van gekleurde geometrische motieven in glas in lood (nummers 6, 8, 16).

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Zuid-West, Brussel - Gent.