Contributiestraat

Beschrijving

Van Begijnhoflaan naar de Contributiebrug over de Coupure. Zo genoemd omdat de straat lag aan de contributiezijde van de Brugse Vaart, namelijk aan de Brugse Poort (zie gelijknamige straat). Straat recht getrokken na sloping van de eerste Brugse Poort in 1860. Oostzijde: behouden 19de-eeuws straatbeeld met oudere kernen; westzijde storende hoge bouw van 1965.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Zuid-West, Brussel - Gent.